Högeralliansen försämrar rätten till facklig utbildningDet är väll antagligen så, och till ingen egentlig nytta för medlemmar, som facket borde företräda på bäsra möjliga sätt. Det krävs ju faktiskt ganska omfattande studier i juridik och samhällsekonomi. Man bör ju dessutom ha en stor erfarenhet av förhandlingar när man skall ge sig in på detta område. Denna erfarenhet och kunskap skaffar sig framåtsträvande människor själva. Det är faktiskt bättre att anlita människor som redan har kunskapen. Det är slöseri med företags, medlemmars och samhällets medel annars.
Den borgerliga regeringen vill kraftigt inskränka fackets möjligheter att utbilda dig som medlem om dina rättigheter på jobbet.
Se och hör IF Metalls förbundsjurist Darco Davidovic berätta mer om förslaget.
Högeralliansen vill förändra studieledighetslagen. Förslaget innebär att en medlem kan behöva vänta i flera år, innan han eller hon kan få gå en facklig utbildning.
Högeralliansen kallar med sitt Orwellska språkbruk förslaget för en förenkling. I själva verket handlar det om en kraftig inskränkning av fackets möjlighet till inflytande och agerande till gagn för sina medlemmar.
Högeralliansen försämrade 2007-07-01 LAS, Semesterlagen samt Främjandelagen.
För något år sedan försämrade de Semesterlagen ytterligare ännu en gång. Nu ger högeralliansen sig på rätten till facklig utbildning. Vid det här laget borde mönstret framträda tydligt för alla, vems ärenden de går!
Facken får ju skylla sig själva när det går till överdrifter. Det verkar ju som om det till och med nästan enbart är till för att vara en inkomstkälla, för utbildare som troligtvis inte är särskilt lämpade för att utbilda. Man ringer tydligen runt och nästan tvingar in folk i utbildningar för att man skall få en bra utbildningsstatistik. Folk som verkligen vill bidra och har kunskaper utestängs, de anses väll vara ett för stort hot. De inkompetenta utbildarna kan ju då framstå som riktiga idioter, det vill man ju inte förstås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar